BiH
0

Cjelodnevnim programom obilježen Dan Općine Centar

Klix.ba
Za građane Sarajeva, u povodu obilježavanja Dana Općine Centar od 2. do 9. maja, pripremljen je bogat dvodnevni kulturno-zabavni program na Trgu djece Sarajeva - platou ispred BBI Centra.

U utorak, 8. maja 2012. godine nastupali su učenici 11 osnovnih škola sa Centra, mališani iz vrtića, članovi muzičkih sekcija Centra za mlade na Gorici, kulturno-umjetnička društva i plesni klubovi.

Program, koji je započeo u 12 sati, otvorile su folklorne sekcije iz osnovnih škola

"Safvet-beg Bašagić", "Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak" i "Hasan Kaimija". Učenici škola "Silvije Strahimir Kranjčević", "Hasan Kaimija", Katolički školski centar, "Safvet-beg Bašagić" i "Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak" predstavili su se publici vokalnim izvedbama popularnih kompozicija. Tokom trajanja programa, koji je posmatralo oko dvije stotine okupljenih građana, osnovci su pokazali i svoje umijeće iz modernog plesa.

Na manifestaciji su učešće uzeli i članovi muzičke sekcije Centra za mlade Gorica te članovi Kulturno-umjetničkog društva ''Željezničar'' sa folklornim nastupom. Između scenskih nastupa mladih održana je jednosatna likovna radionica ispred BBI centra, nakon čega su na sceni predstavljeni moderni plesovi koje su izveli polaznici Plesne škole mladih na Gorici, članovi Plesnog kluba ''Romantik'' i Plesne grupe KUD ''Željezničar'', dok su ulični plesači izveli "Break dance“. Nakon ovoga učenici Srednje škole primijenjenih umjetnosti u Sarajevu su pripremili modnu reviju. Jučerašnje druženje završeno je rok koncertom mladog perspektivnog benda ''Maximum power''.