Civilna zaštita Sarajevo upozorila građane: Poduzmite mjere zbog jakog vjetra

Klix.ba
31.1.2019. u 14:36
119
30
Civilna zaštita Sarajevo upozorila građane: Poduzmite mjere zbog jakog vjetra
119
Civilna zaštita Sarajevo upozorila građane: Poduzmite mjere zbog jakog vjetra Foto: H. M./Klix.ba
Iz Kantonalne uprave civilne zaštite upozoravaju sva pravna i fizička lica da odmah i u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama poduzmu neophodne mjere zaštite i spašavanja od jakog vjetra.
Kako su naveli, u narednom vremenskom periodu, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, na području Kantona Sarajevo očekuje jaki vjetar južnog smjera sa olujnim udarima, čija će brzina biti od 65 do 75 km/h.

Posebno apeluju na pravna lica koja izvode radove na građevinskim objektima da ne ostavljaju predmete koji bi usljed jakog vjetra mogli pasti sa krovova i drugih mjesta na objektima, kao i građevinskih skela i tako ugroziti sigurnost prolaznika.

Također upućuju apel građanima da na svojim balkonima i drugim otvorenim prostorima ne ostavljaju predmete koji bi mogli ugroziti nečiju sigurnost, kao i da ne parkiraju svoja vozila u blizini velikih stabala.

"Općinske službe civilne zaštite trebaju staviti svoje snage zaštite i spašavanja u pripravnost, kako bi bile spremne reagovati na najavljene jake udare vjetra, u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama i po planovima zaštite i spašavanja", navode iz Kantonalne uprave civilne zaštite.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (30)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: