{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Civilna zaštita KS izdala upozorenje zbog najavljenog nevremena

4.3.2015. u 16:07
113
136
Civilna zaštita KS izdala upozorenje zbog najavljenog nevremena
113
Civilna zaštita KS izdala upozorenje zbog najavljenog nevremena
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalna uprava Civilne zaštite KS uputila je danas upozorenje svim pravnim i fizičkim osobama za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja od sniježnih i kišnih padavina.
"S obzirom na to da se u narednom vremenskom periodu, prema vremenskim prognozama od nekih meteoroloških stanica očekuje obilnije sniježne i kišne padavine, koje će zahvatiti pojedina područja Balkanskog poluostrva, upozoravamo sva pravna i fizička lica da odmah u skladu sa svojim nadležnostima, kao i obavezama, preduzmu neophodne preventivne mjere zaštite", stoji u upozorenju Civilne zaštite KS.

Mjere podrazumijevaju pripreme adekvatne snage i materijalno-tehnička sredstva za brzi odgovor na najavljene sniježne i kišne padavine.

"Imajući u vidu da se prema navedenim prognozama očekuje velika visina sniježnog pokrivača, posebno u planinskim dijelovima koji može izazvati najviše problema u saobraćaju, posebno apelujemo na nadležne organe u općinama i Kantonu da provjere spremnost pravnih lica s kojima su potpisali ugovore za zimsko održavanje puteva, da li ista imaju dovoljan broj mašina i drugih sredstava da na vrijeme reaguju na potencijalno moguće obilnije sniježne padavine", kažu iz CZ.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: