Sarajevo
348

Cirkus u općini Novi Grad: Stanovnicima obližnjih zgrada se tresu prozori, a nadležni ignorišu problem

I. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Cirkus koji je nedavno došao u Sarajevo obradovao je mnoge građane, ali je i napravio veliki problem stanovnicima obližnjeg naselja Alipašino Polje koji su primorani da predstavu slušaju kada odmaraju kući.

Svi vole cirkus, kako djeca, tako i odrasli. Ali kada cirkus "dođe u dom" nije više ni do smijeha ni do zabave.

Od 24. maja počeo je s radom cirksu i lunapark u Općini Novi Grad, a koji je postavljen kod RTV doma. Predstave se održavaju srijedom, četvrtkom i petkom od 19 sati, subotom i nedjeljom od 16 i od 19 sati, a muziku i glasne zvukove čuju i stanovnici Alipašinog polja.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Tokom održavanja predstava više stanovnika ovog sarajevskog naselja nam se požalilo, a posebno u A fazi, da ne mogu mirno boraviti u svojim stanovima jer i kroz zatvorene prozore dolazi zvuk iz cirkusa.

Kako nam javljaju građani, posebno na dan otvaranja cirkusa, stanovnici naselja su bili vidno uznemireni i izašli ispred svojih ulaza. Zbog jačine zvuka većini njih se zatresli prozori.

Građani se obratili inspekciji, policiji i upravi Općine Novi Grad, međutim, reakciju su dobili samo od pripadnika MUP-a KS.

"Patrola je izašla na teren, izdala upozorenje nakon kojeg je muzika bila smanjena", potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Međutim, predstave se nastavljaju, kao i muke stanovnika u obližnjim zgradama. Iz Općine Novi Grad se povodom toga kako građanima, tako i medijima niko oglašava.

Niko, od dežurnog pravnika, inspekcijske službe Općine Novi Grad, ili glavnog inspektora i ostalih ko bi trebao da reguliše ovo pitanje nije dostupan za javnost.

Koliko će još ovaj "cirkus" trajati nije poznato, kao ni da li će se riješiti problem regulisanja jačine muzike tokom predstava.