{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CIPS: Pozitivno smo poslovali u prošloj godini

F
12.9.2007. u 14:10
0
0
CIPS: Pozitivno smo poslovali u prošloj godini
0
CIPS: Pozitivno smo poslovali u prošloj godini
Revizorski izvještaj o prošlogodišnjem poslovanju Direkcije CIPS-a bio je u osnovi vrlo pozitivan, saopćila je danas Direkcija, uz napomenu da je ovo saopćenje za javnost uputila "zbog navoda u pojedinim medijima".
Preporuke Ureda za reviziju koje se odnose na ispravljanje pojedinih nepravilnosti su usvojene i Direkcija je odmah po obavljenoj reviziji počela implementaciju. Vlastitim resursima kreirala je programe uštede i već neko vrijeme ih uspješno primjenjuje, saopćeno je također.

"Ured za reviziju je proveo reviziju finansijskog poslovanja Direkcije u 2006. godini i taj je izvještaj dostavljen Parlamentarnoj skupštini BiH u maju.

Kako je javnost već obaviještena iz više izvora u proteklom periodu, na prvom mjestu od samog glavnog revizora, revizorski izvještaj o poslovanju Direkcije je bio u osnovi vrlo pozitivan", navodi u saopćenju CIPS-ov Ured za odnose s javnošću.

Zbog konstantog razvoja ovog projekta u BiH, Direkcija je raspisala javne konkurse za zapošljavanje različitih kadrova koji su još otvoreni. Konkursi su raspisani u skladu sa svim pozitivnim zakonima u BiH. Apsolutni kriterij za prijem u radni odnos je osposobljenost za izvršavanje zadataka, navode iz CIPS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: