{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CIPS negira zloupotrebu osobnih podataka građana BiH

F
19.6.2007. u 15:05
0
0
CIPS negira zloupotrebu osobnih podataka građana BiH
0
CIPS negira zloupotrebu osobnih podataka građana BiH
Direkcija za implementaciju projekta CIPS negira medijske navode da prosljeđuje osobne podatke građana Bosne i Hercegovine suprotno zakonom definiranom procedurom.
Direkcija je u saopćenju za javnost naglasila da ni na koji način ne vrši zloupotrebe osobnih podataka, nego osobne podatke svih građana Bosne i Hercegovne čuva i čini dostupnim u skladu sa zakonskom procedurom.

-U skladu sa standardima zaštite podataka uspostavljeni su tehnički mehanizmi koji prate pristupe podacima te omogućavaju da se ustanove eventualne zloupotrebe od pojedinaca ili institucija koji imaju pravo pristupa podacima, naglašava se u saopćenju Direkcije za implementaciju CIPS-a.

U skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka omogućen je pristup osobnim podacima velikom broju institucija u BiH, a prema definiranoj proceduri pristupa određeno je da se čuvaju podaci o tome koji su ovlašteni službenici pojedinih institucija pristupali podacima i u kom periodu, saopćeno je.

Što se tiče konkretnih navoda u vezi s osobnim podacima Muhameda Brkića uvidom u evidencije ustanovljeno je da je pristup osobnim podacima imenovanog ostvaren 13 puta od oktobra 2004. do juna 2007. od ovlaštenih predstavnika pojedinih policijskih i tužilačkih institucija u BiH. U evidenciji pristupa se upisuju tačno vrijeme pristupa, kojim podacima se pristupalo i koji službenik organa je pristupao, pojašnjeno je iz Direkcije za implementaciju projekta CIPS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: