BiH
0

CIPS - Izbori 2006. i izdavanje ličnih dokumenata

FENA
Direkcija za implementaciju CIPS projekta podsjeća da je omogućeno zakonima zagarantirano pravo glasanja na izborima i za sve građane koji od 16. do 30. septembra prvi put podnose zahtjev za izdavanje lične karte.

"Kako je dogovoreno s Centralnom izbornom komisijom BiH i nadležnim organima za izdavanje ličnih dokumenata (MUP-ovima), građanima koji prvi put podnose zahtjev za izdavanje lične karte od 16. do 30. septembra (a kojima lične karte neće biti izdate do izbora 1. oktobra) nadležni organ, odnosno referent na CIPS lokaciji, odmah će izdati obrazac LK/OI-4 koji će služiti kao identifikacioni dokument kod glasanja na izborima 2006", navodi se u saopćenju Direkcije.

Također, svi građani koji su zahtjev za izdavanje lične karte podnijeli prije 16. septembra, a čije lične karte iz objektivnih razloga (provjere koje vrše nadležni organi) ne budu izdate do 25. septembra imat će mogućnost na svojoj CIPS lokaciji (lokaciji na kojoj su podnijeli zahtjev) da od 25. do 30. septembra podignu obrazac LK/OI- 4 kao identifikacioni dokument s kojim će pristupiti glasanju na izborima 2006.