{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CIN: Kako je premijer FBiH stekao imovinu? (video)

S
21.11.2007. u 15:19
0
0
CIN: Kako je premijer FBiH stekao imovinu? (video)
0
CIN: Kako je premijer FBiH stekao imovinu? (video)
Zahvaljujući Centru za istraživačko novinarstvo iz Sarajeva ekskluzivno objavljujemo dijelove video intervjua sa Nedžadom Brankovićem, premijerom Federacije Bosne i Hercegovine. Sarajevo-x.com već je ranije objavio priču pod nazivom "Kako je ugledni političar dobio stan za male pare". Premijer Branković vlasnik je stana vrijednog gotovo 500.000 KM na jednoj od najelitnijih lokacija u Sarajevu. I koliko ga je to koštalo? U certifikatima 900 KM.
Novinari Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva željeli su saznati kako se ovako nešto moglo dogoditi. Zato su prikupili desetine ugovora, izvoda iz zemljišnih knjiga, administrativnih rješenja i dokaza o izvršenim plaćanjima. Na osnovu ovih dokumenata, prikupljenih iz različitih izvora, izvršena je rekonstrukcija događaja koji su doveli do kupovine stana. Neki od dokumenata su i dalje uskraćeni javnosti.

Dijelove intervjua možete pogledati ispod.

Kuća na PoljinamaImovina Nedžada BrankovićaStan za certifikate u vrijednosti od 900 KMApartman na BjelašniciNisam bogat, ja sam situiran!!!


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: