BiH
0

Čilić: Ko i kako predstavlja Općinsko vijeće Jablanica?

FENA
Samostalni vijećnik u Općinskom vijeću Jablanica Idriz Čilić smatra da je predsjednik tog vijeća odgovoran što sjednica Općinskog vijeća Jablanica nije održana u aprilu ove godine.

U ime građana Jablanice, samostalni vijećnik Idriz Čilić pita zašto se sjednica Općinskoga vijeća nije održala u aprilu, kako je planirano, i to po pravilu zadnje srijede mjeseca. On podsjeća kako je zadnja sjednica OV-a održana 20. marta ove godine, te da se na sjednici u aprilu trebalo donijeti nekoliko važnih odluka koje ne trpe odgađanja i to odluka o dodjeli građevinskog zemljišta i legalizaciji bespravno izgrađenih objekata.

Po Čilićevim riječima, na toj sjednici takođe se trebala podnijeti informacija o stanju u oblasti zapošljavanja, te donijeti odluku o zaduživanju općine.

Prema poslovniku o radu Općinskog vijeća, sjednice tog vijeća saziva predsjednik koji je onda i najodgovorniji zašto sjednica nije održana u aprilu. Predsjednik vijeća profesionalno obavlja svoj rad i za njega prima platu od 1.500 KM te za takvu platu mora provoditi usvojene odluke toga općinskoga organa, smatra Čilić.

"Predsjednik vijeća, očito je, ne prati provedbu odluka tog vijeća za što, između ostalog i prima platu, dok građani Jablanice i vijećnici još čekaju odgovor kada će i kako planirane a neizvršene odluke biti donesene?", zaključuje samostalni vijećnik u OV-u Jablanica Idriz Čilić.