{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cikotić: Put u NATO opasan, ali izostajanje još opasnije

S
19.9.2011. u 19:00
0
5
Cikotić: Put u NATO opasan, ali izostajanje još opasnije
0
Cikotić: Put u NATO opasan, ali izostajanje još opasnije
Selmo Cikotić
Ministar odbrane BiH Selmo Cikotić ocijenio je danas u Tesliću da je put ka NATO opasan, ali da je izostajanje sa tog puta još opasnije.
"Nekom se ne dopada što pripadnici oružanih snaga učestvuju na nekoj vježbi u Gruziji, nekima se ne dopada što učestvju u podršci miru u Iraku i Afganistnu, ali moramo biti svjesni da ukoliko želimo koristiti prednosti mehnizama kolektivne bezbjednosti prije nego postanemo punopravan član NATO, moramo pokazati da smo sposobni da na potrebnom nivou učestvujemo i u podjeli rizika u tim operacijama", rekao je Cikotić Srni.

On je na pitanje da li se bi se i BiH, zbog sve aktivnijeg i sve brojnijeg učešća pripadnika oružnih snaga BiH u mirovnim misijama, mogla naći na meti odmazde pojedinih grupa i organizacija, istakao da je put ka NATO-u opasan, ali da je izostajanje sa tog puta još opasnije.

Cikotić je dodao da vojnici rade u okviru mandata koji im je odobren od Presjedništva BiH i koji je verifikovala Parlamentarna skupština BiH, a da je su Ministarstvo i Oružane snage izabrali najsigurnije moguće misije, ali da "ne postoji apsolutna sigurnost".

"Rizika ima, ali su se svi vojnici prijavili dobrovoljno i bilo je daleko više dobrovoljaca od potrebnog broja i sve ovo predstavlja jedan prihvatljiv rizik koji je neminovan, ali se mora i prihvatiti", rekao je Cikotić koji učestvuje u radionici o temi "Zakonodavni okvir, nadležnosti i planovi institucija BiH u oblasti odbrane i bezbjednosti".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: