BiH
0

Cikotić primio delegaciju parlamentarnog Odbora za odbranu državnog zbora Slovenije

FENA
Ministar odbrane BiH Selmo Cikotić sa saradnicima primio je danas delegaciju parlamentarnog Odbora za odbranu državnog Zbora Republike Slovenije koju je predvodio predsjedavajući Odbora Anton Anderlič.

Gosti su se interesirali za aktuelno stanje u oblasti odbrane u BiH, izražavajući želju da u skladu sa svojim ovlastima pomognu BiH na putu ka evroatlantskim integracijama.

Iskazana je podrška Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH u ispunjavanju obaveza u NATO-ovom programu Partnerstvo za mir, na putu BiH ka priključenju NATO-u.

Ministar Selmo Cikotić upoznao je delegaciju Odbora za odbranu o najznačajnijim rezultatima u oblasti odbrane te podržao jačanje saradnje BiH sa Slovenijom, kako u oblasti odbrane, tako i u svim drugim oblastima.

Zahvalio je na iskazanoj želji za pružanje pomoći Slovenije BiH, istaknuvši njen veliki značaj u što bržem priključenju NATO-u i Evropskoj uniji.

Susretu su prisustvovali ambasadorica Republike Slovenije u BiH Nataša Vodušek i vojni ataše Republike Slovenije u BiH brigadir Anton Tunja, saopćeno je danas iz Ministarstva odbrane BiH.