Promjena mišljenja
403

Cikotić: Bira je najbolja lokacija za migrante, odluka je na Vijeću ministara

R. D.
Selmo Cikotić
Selmo Cikotić
Zbog protivljenja vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, a posebno načelnika Konjica i mještana Bradine, migranti iz kampa Lipa najvjerovatnije će ka Bihaću, odnosno kampu Bira.

"Vijeće ministara će imati vanrednu sjednicu i mislim da će do 9 sati usvojiti određene zaključke oko upravljanja migrantskom krizom. Vjerujem da će potvrditi ranije odluke, posebno onu koja se odnosi na kamp Bira, koji je procijenjen kao najbolji smještaj dok se Lipa ne pripremi kao trajni kamp pa će se onda Bira zatvoriti", kazao je ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić za BHT.

Cikotić nije isključio mogućnost da USK neće ustupiti Biru za migrante, ali prije ili kasnije ako ne realizuju odluke Vijeća ministara, biće u prilici da svi na svom nivou odgovaraju za ono što su uradili ili nisu uradili.

"Ja se nadam da bi u interesu svih institucija BiH i po građane Bihaća i USK kao i BiH bilo najbolje da se svi vratimo planiranim aktivnostima i donešenim odlukama kako bi imali kompletnu kontrolu nad situacijom. Nadam se da će Bira biti najbolji odgovor premijera kantona USK", kazao je ministar.