BiH
0

CIKBiH: Ovjerene prijave 12 političkih partija za prijevremene izbore za predsjednika RS-a

FENA
Centralna izborna komisija BiH je danas u skladu sa svojim nadležnostima pristupila ovjeri prijava političkih subjekata za učešće na prijevremenim izborima za predsjednika Republike Srpske 9. decembra, saopćeno je iz Centralne izborne komisije BiH.

Ovjerene su prijave 12 političkih stranaka i to - Socijaldemokratska partija BiH, Srpska radikalna stranka RS-a, SDS -Srpska demokratska stranka, Demokratska stranka invalida BiH, Socijalistička partija, PDPRS - Partija demokratskog progresa RS, Narodna stranka Radom za boljitak, Savez nezavisnih socijaldemokrata - SNSD-Milorad Dodik, Narodna demokratska stranka, Socijaldemokratska unija BiH, Evropska ekološka stranka E-5, Srpska radikalna stranka dr. Vojislav Šešelj.

"Prijava za ovjeru nezavisnih kandidata Dragana Đokanovića i Milanka J. Renovice u prilogu ne sadrži finansijski izvještaj za period koji počinje tri mjeseca prije dana podnošenja prijave za ovjeru te im je u skadu sa zakonom ostavljen rok od dva dana od dana obavještavanja da otklone nedostatak prijave. Ukoliko to ne učine njihove prijave za ovjeru će biti odbijene", navodi se u saopćenju.