Posao završen
3

CIK: Uvjerenja o dodjeli mandata dostavljena na adresu Skupštine KS

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Centralna izborna komisija oglasila se u vezi s informacijama o nedostajućim certifikatima za zastupnike u Skupštini KS-a.

Nakon što su potvrđeni i objavljeni rezultati Centralna izborna komisija BiH je pristupila izradi i štampanju uvjerenja i taj posao je završen u ponedjeljak 12.novembra, saopćeno je iz CIK-a.

U skladu sa relevantnim propisima od tog dana počeli su da teku rokovi za sazivanje konstituirajućih sjednica organa vlasti za koje su izbori provedeni i ta aktivnost ne zavisi od Centralne izborne komisije BiH niti od dostave Uvjerenja o dodjeli mandata, saopćili su.

"U konsultacijama sa stručnim službama organa vlasti Centralna izborna komisija BiH dogovara vrijeme i način dostave Uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim članovima organa vlasti. Tako je jučer stručna služba iz Skupštine Tuzlanskog Kantona preuzela u sjedištu CIK BiH Uvjerenja o dodjeli mandata za novoizabrane članove Skupštine Tuzlanskog Kantona a Uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim članovima Skupštine Kantona Sarajevo jučer je Centralna izborna komisija BiH dostavila na adresu Skupštine Kantona Sarajevo", naveli su iz CIK-a.