{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CIK sutra o utvrđenim izbornim rezultatima

S
26.10.2014. u 18:59
5
11
CIK sutra o utvrđenim izbornim rezultatima
5
CIK sutra o utvrđenim izbornim rezultatima
Irena Hadžiabdić (Foto: Klix.ba)
Predstavnici Centralne izborne komisije (CIK) BiH sutra će u Sarajevu održati konferenciju za novinare o utvrđenim rezultatima opštih izbora, saopšteno je iz ove komisije.
Članica CIK-a BiH Irena Hadžiabdić rekla je ranije Srni da ima informaciju da je brojanje glasova završeno i da se rezultati generišu, te da bi, najvjerovatnije, mogli biti utvrđeni sutra.

Predsjednik CIK-a BiH Stjepan Mikić ranije izrazio uvjerenje da će Komisija sutra objaviti utvrđene rezultate ovogodišnjih opštih izbora u BiH, a potvrđene u okviru zakonom utvrđenog roka od 30 dana nakon izbora.

"Zakonski rok za utvrđivanje i objavljivanje rezultata je 20 dana od dana izbora, ali sam siguran da ćemo taj rok skratiti", rekao je Mikić, podsjećajući da su za prethodne opšte izbore 2010. godine i lokalne 2012. godine utvrđeni rezultati objavljeni 15 dana nakon izbora.

Predsjednik CIK-a podsjetio je da nakon utvrđivanja i objavljivanja rezultata slijedi period u kojem ovlašteni subjekti mogu podnijeti zahtjeve za novo brojanje.

"Vidjet ćemo da li su ti zahtjevi opravdani, jer možda su neki realizovani ovim našim zahtjevima za ponovno brojanje po službenoj dužnosti", rekao je Mikić.

Konferencija CIK-a bit će održana u 14 sati u zgradi institucija BiH, saopšteno je iz CIK-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: