Za lokalne izbore
22

CIK sa firmom Unionplastika potpisao ugovor za štampanje glasačkih listića vrijedan 805.000 KM

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Željko Bakalar rekao je Srni da je Pravobranilaštvo BiH dostavilo pozitivno mišljenje na okvirni ugovor između CIK-a i firme "Unioninvestplastika" iz Sarajeva kao odabranog ponuđača za štampanje glasačkih listića i da je potpisan ugovor.

Bakalar je precizirao da je jučer potpisan konačni ugovor između CIK-a i firme "Unioninvestplastika" i da je, prema okvirnom sporazumu, posao štampanja glasačkih listića, vrijedan 805.528 KM s PDV-om, dodijeljen toj firmi.

"Sada bi trebalo da uslijedi prvo faza nabavke papira od podugovarača i potom štampanje glasačkih listića za predstojeće lokalne izbore u BiH planirane za 15. novembar. Samo štampanje listića zavisit će od dinamike nabavke papira", istakao je Bakalar.

On je rekao da se proces štampanja glasačkih listića odvija u etapama i da se prvo štampaju listići za slanje poštom biračima izvan BiH, što bi se trebalo realizovati krajem septembra.

"Prvo bi trebalo da se glasački listići šalju u prekookeanske zemlje, a potom i u ostale zemlje", istakao je Bakalar.

On je naveo da bi ovogodišnji lokalni izbori trebalo da budu održani, kako je i planirano, 15. novembra u cijeloj BiH i 20. decembra u Mostaru, ukoliko se ne dogode neke nepredviđene situacije u vezi s epidemijom virusa korona.