{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CIK potvrdio i ovjerio liste kandidata za odbornike u Istočnom Sarajevu

F
24.12.2008. u 15:16
0
0
CIK potvrdio i ovjerio liste kandidata za odbornike u Istočnom Sarajevu
0
CIK potvrdio i ovjerio liste kandidata za odbornike u Istočnom Sarajevu
Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine potvrdila je i ovjerila liste na kojima su imena kandidata za odbornike u Skupštini Grada Istočno Sarajevo, saopćeno je danas iz CIK-a.
Kandidatske liste dostavljene su iz skupština općina: Istočni Stari Grad, Pale, Sokolac, Trnovo (u Republici Srpskoj), Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

Iz Skupštine općine Istočni Stari Grad, tri su kandidata Saveza nezavisnih socijaldemokrata - Milorad Dodik, tri iz Srpske demokratske stranke, dva iz Srpske radikalne stranke dr. Vojislav Šešelj i tri iz Partije demokratskog progresa.

Na kandidatskoj listi iz Skupštine općine Pale, šest kadrova je iz SNSD-a, po pet iz PDP-a te SDS-a, tri iz političke stranke Pokret za naš grad, jedan iz Srpske radikalne stranke Republike Srpske te dva iz koalicije Demokratski narodni savez i Srpska radikalna stranka dr. Vojislav Šešelj.

Iz općine Sokolac na listi su imena po sedam kandidata iz SNSD-a i SDS-a, tri iz PDP-a te po jedan iz Socijalističke partije, Srpske radikalne stranke dr. Vojislav Šešelj i Srpske radikalne stranke Republike Srpske.

Iz Skupštine općine Trnovo (RS), na listi su imena šest kandidata SNSD-a, kao i po dva iz SDS-a te Grupe članova (odbornika).

Skupština općine Istočno Novo Sarajevo kandidirala je šest članova SNSD-a, po dva iz koalicije Demokratski narodni savez i Srpska radikalna stranka dr. Vojislav Šešelj te iz SDS-a, kao i po tri iz Grupe odbornika općine Istočno Novo Sarajevo te iz PDP-a.

Na listi Skupštine općine Istočna Ilidža su tri člana SNSD-a, tri iz Grupe odbornika 1 - Milorad Dodik, četiri iz grupe odbornika - 2 Milorad Dodik, po tri iz SDS-a i s liste Grupe odbornika - A, kao i po dva kandidata s liste Grupe odbornika - B i PDP-a.

Centralna izborna komisija BiH napominje da joj je kandidatske liste za izbor vijećnika u Gradsko vijeće Grada Sarajeva do danas na potvrđivanje i ovjeru dostavilo samo Općinsko vijeće Novo Sarajevo, iako je odredbama Izbornog zakona propisano da se u roku od 15 dana od konstituiranja općinskog vijeća, odnosno skupštine općine, vrši izbor članova gradskog vijeća, odnosno skupštine grada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: