Treće prebrojavanje
778

CIK potvrdio: Dovadžija ima 43 glasa prednosti ispred Fazlića

M.G.
Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba
Nakon naknadnog brojanja glasova s biračkog mjesta Jahorina, kandidat Četvorke za načelnika Ilijaša Amar Dovadžija potvrdio je prednost od 43 glasa u odnosu na protukandidata iz SDA Akifa Fazlića.
To znači da je na biračkom mjestu na Jahorini utvrđeno da je Dovadžija osvojio 102 glasa više u odnosu na Fazlića. S druge strane, Fazlić kao kandidat SDA je na drugim biračkim mjestima također imao prednost tako da se sabiranjem svih glasova dolazi do računice da je Dovadžija u prednosti nad Fazlićem za 43 glasa.

"Naknadnim prebrojavanjem glasova s biračkog mjesta Jahorina, koje je učinjeno spornim stalnim spinovanjem političkih oponenata, danas je CIK u Zetri potvrdio da nema razlika niti neslaganja s prvobitnim prebrojavanjem", napisao je Dovadžija na svom Facebook profilu.

Dodao je da je ovo treće brojanje glasačkog materijala i da je CIK potvrdio razliku od 102 glasa u njegovu korist, čime se i neupitno došlo do krajnjeg rezultata i prednosti u ukupnom zbiru glasova.

"Čekamo COVID mobilni tim i glasove putem pošte kojima ćemo, sigurni smo, utvrditi prednost i u konačnici, kako je i očigledno, i zvanično odnijeti pobjedu", navodi Dovadžija.

Podsjećamo, već danima nakon završetka izbora vodi se bitka u vezi s pobjednikom za načelnika Općine Ilijaš. I Četvorka i SDA nekoliko puta su proglašavali pobjedu, a sve je kulminiralo protestima i upućivanjem peticije CIK-u da se izbroje glasovi i iz sedam vreća gdje SDA ima najveću podršku.