Potvrđeno
2

CIK ovjerio prijavu koalicije Proevropski blok

Piše: Er. M.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je ovjerila prijavu koalicije Proevropski blok za učešće na ovogodišnjim predsjedničkim i parlamentarnim izborima.

Ovu informaciju potvrdio nam je delegat u Vijeću naroda RS i potpredsjednik SDP-a Enes Suljkanović koji je kazao kako će Proevropski blok u četvrtak predstaviti kandidate i izborni plan.

Objasnio je kako ova koalicija neće imati kandidata za predsjednika, odnosno potpredsjednika bh. entiteta RS iz razloga što nisu sve političke stranke, članice koalicije, CIK-u prijavile da će imati kandidata za ovaj nivo vlasti.

"Mi ne možemo imati kandidata, ali mogu stranke pojedinačno. Mi možemo podržati jednog od kandidata političke stranke koja je članica koalicije", rekao je Suljkanović.

On je kazao da će u četvrtak biti predstavljen i logo Proevropskog bloka koji će se koristiti na plakatima kandidata političkih stranaka članica koalicije.

Predsjednici Socijaldemokratske partije (SDP), Demokratske fronte (DF), Saveza za bolju budućnost (SBB), Narodne stranke Radom za boljitak, Hrvatske stranke BiH, Naše stranke, Brčanskog demokratskog pokreta (BDP) i Nezavisnog bloka potpisali su politički akt kojim su potvrdili opredjeljenje za zajednički nastup na oktobarskim izborima ove godine.