|

CIK: Organizacija ponovnih izbora u Stocu teče po planu

CIK: Organizacija ponovnih izbora u Stocu teče po planu
6
Klix.ba
10.2.2017. u 09:52
83
komentara
6

dijeljenja
CIK: Organizacija ponovnih izbora u Stocu teče po planu Stolac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U skladu sa Uputstvom o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje ponovnih izbora u osnovnoj izbornoj jedinici Stolac, općinska izborna komisija privodi kraju postupak imenovanja članova biračkih odbora i akt o imenovanju će dostaviti Centralnoj izbornoj komisiji BiH, navode u današnjem saopćenju.
Prethodno je, na osnovu Instrukcije o provođenju ponovnih izbora za općinskog načelnika i općinsko vijeće u osnovnoj izbornoj jedinici Stolac, Centralna izborna komisija BiH provela obuku novoimenovanih zamjenskih članova Općinske izborne komisije Stolac koji imaju obavezu organizirati obuku za članove biračkih odbora.

Centralna izborna komisija BiH je održala i sastanak sa 30 službenika Sekretarijata Centralne izborne komisije BiH, koji će koordinirati i nadgledati ponovne izbore u Stocu. Službenici Sekretarijata Centralne izborne komisije BiH će na dan izbora biti prisutni na svim biračkim mjestima ali i u Općinskoj izbornoj komisiji Stolac.

Osigurana su i finansijska sredstva potrebna za provedbu ponovnih izbora u Stocu. Vijeće ministara BiH ječer je donijelo Odluku o odobravanju 39.000 KM iz tekuće budžetske rezerve.
Prijavi grešku


Komentari (83)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...