{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
CIK odgodio odluku o sukobu interesa u slučaju Nikšića i Ivankovića Lijanovića

4.12.2012. u 12:32
8
56
CIK odgodio odluku o sukobu interesa u slučaju Nikšića i Ivankovića Lijanovića
8
Centralna izborna komisija na današnjoj sjednici nije razmatrala tačku o kršenju Zakona o sukobu interesa u slučaju federalnog premijera Nermina Nikšića i federalnog ministra poljoprivrede Jerka Ivankovića Lijanovića.


Iz CIK-a je za Klix.ba rečeno da je ova tačka skinuta s dnevnog reda današnje sjednice.

"Ova tačka je odgođena za neku od narednih sjednica, ali ne znamo kakva će tu biti odluka, to će se vidjeti kada dođe na dnevni red. Materijali za tu tačku dnevnog reda tek su jutros malo prije sjednice dostavljeni članovima CIK-a pa oni nisu odmah bili spremni za izjašnjavanje po toj tački, tako da je ona skinuta s dnevnog reda", kazala nam je glasnogovornica CIK-a Maksida Pirić.

Federalni premijer Nikšić bi mogao biti kažnjen novčanom kaznom, ako CIK donese takvu odluku, zbog imenovanja njegovog brata Mirsada Nikšića na mjesto izvršnog direktora za upravljanje i održavanje u Autocestama Federacije BiH.

Kada je u pitanju Ivanković Lijanović, protiv njega se vodio postupak za utvrđivanje sukoba interesa zbog učešća u imenovanju Ivana Šakote na poziciju izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove Autocesta FBiH. Šakota je inače zet Mladena Ivankovića Lijanovića.

Podsjetimo, premijer je ranije kazao da imenovanje brata za vršioca dužnosti direktora u Autocestama za federalnog premijera nije sukob interesa. Utvrdio je i to kako je izuzeo svoj glas prilikom donošenja odluke o imenovanju koju je potpisao. Nikšić je izjavljivao i to kako je imenovanje bilo potpuno u skladu sa zakonom i da će podnijeti ostavku ukoliko se utvrdi sukob interesa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: