{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CIK: Miodrag Bukvić i Vasilj Žarković povrijedili Zakon o sukobu interesa

F
15.5.2008. u 16:07
0
0
CIK: Miodrag Bukvić i Vasilj Žarković povrijedili Zakon o sukobu interesa
0
CIK: Miodrag Bukvić i Vasilj Žarković povrijedili Zakon o sukobu interesa
Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine u četvrtak je na sjednici u Sarajevu odlučila da je Miodrag Bukvić iz Brčko distrikta povrijedio Zakon o sukobu interesa jer je od 11.12. 2004. do 31.12.2005. godine istovremeno obavljao funkciju poslanika u Skupštini Brčko distrikta i bio direktor privatnog preduzeća "Klas" d.o.o. Brčko koje je poslovalo s Vladom Brčko distrikta BiH u iznosu većem od 5.000 KM godišnje.
Zbog toga mu CIK izriče sankciju nepodobnosti za kandidovanje za bilo koju neposredno ili posredno biranu funkciju u periodu od četiri godine nakon učinjenog prekršaja, tj. od 31.12.2005. godine, saopćila je ova komisija.

Bukvić je dužan u roku od 60 dana od dana prijema odluke platiti novčanu kaznu od 1.500 KM u korist budžeta Distrikta, saopćio je također CIK.

Ova komisija jekonstatirala i da je Vasilj Žarković iz Banje Luke u sukobu interesa jer je od 6.11.2006. do 2.8.2007. godine istovremeno obavljao funkcije savjetnika za privredni sistem i finansije člana Predsjedništva BiH iz RS-a te člana Upravnog odbora Javnog preduzeća Lutrija RS-a.

Njemu je izrečena sankcija nepodobnosti za kandidovanje za bilo koju neposredno ili posredno biranu funkciju u periodu od četiri godine nakon učinjenog prekršaja, tj. od 2.8.2007. godine.

Novčanu kaznu od 1.000 KM dužan je uplatiti na račun Ministarstva finansija i trezora BiH u roku od 60 dana od dana prijema ove odluke.

CIK je u četvrtak na sjednici u dva slučaja donio odluke o pokretanju postupka zbog osnovane sumnje u postojanje sukoba interesa, saopćeno je iz ove komisije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: