{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CIK donio uputstvo o načinu upisa birača iz Srebrenice i njihovog kandidiranja

F
21.5.2008. u 16:59
0
0
CIK donio uputstvo o načinu upisa birača iz Srebrenice i njihovog kandidiranja
0
CIK donio uputstvo o načinu upisa birača iz Srebrenice i njihovog kandidiranja
Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine usvojila je na današnjoj 22. sjednici Uputstvo o postupku i načinu upisa birača koji glasaju lično ili u odsustvu za osnovnu izbornu jedinicu Srebrenica te njihovog kandidiranja na lokalnim izborima 2008. godine, saopćeno je iz te komisije u Sarajevu.
"Uputstvom se utvrđuje postupak i način upisa birača koji ima biračko pravo, a koji je imao mjesto prebivališta u općini Srebrenica prema posljednjem popisu stanovništva u BiH, koji glasa lično ili u odsustvu za osnovnu izbornu jedinicu Srebrenica na lokalnim izborima u BiH 2008. godine, bez obzira na to ima li status izbjeglice ili raseljene osobe i bez obzira na to je li zasnovao prebivalište izvan općine Srebrenica, kao i način kandidiranja za organe vlasti za osnovnu izbornu jedinicu Srebrenica", stoji u saopćenju CIK-a.

Prema usvojenom uputstvu, osoba koja ima biračko pravo i koja je imala prebivalište 1991. godine u općini Srebrenica, bez obzira na to ima li status izbjeglice ili raseljene osobe i bez obzira na to je li zasnovala prebivalište izvan općine Srebrenica, može da se kandiduje za organe vlasti za osnovnu izbornu jedinicu Srebrenica na lokalnim izborima u BiH 2008. godine, saopćeno je također.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: