{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CIK će od 7. do 9. maja raspisati Opće izbore u BiH

16.4.2018. u 20:01
20
36
CIK će od 7. do 9. maja raspisati Opće izbore u BiH
20
CIK će od 7. do 9. maja raspisati Opće izbore u BiH
Foto: F. K./Klix.ba
Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine će od 7. do 9. maja raspisati Opće izbore koji će biti održani u oktobru ove godine, potvrđeno je za Klix.ba.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Iz Centralne izborne komisije BiH na naš upit o danu raspisivanja izbora odgovorili su da još uvijek ne znaju tačan datum raspisivanja izbora, ali da će se to desiti od 7. do 9. maja.

CIK je prema važećem Izbornom zakonu BiH dužan u roku od 150 dana prije dana izbora donijeti odluku o održavanju Općih izbora. Iz Centralne izborne komisije već su ranije najavili kako će poštivati zakone i u skladu sa zakonskim odredbama početkom maja ove godine raspisati Opće izbore.

Stanovnici Bosne i Hercegovine će u oktobru ove godine imati priliku birati članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, zastupnike za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Zastupnički dom Parlamenta FBiH, predsjednika i potpredsjednike bh. entiteta RS, predstavnike za Narodnu skupštinu Republike Srpske, kao i predstavnike za kantonalne skupštine u bh. entitetu FBiH.

Prošli Opći izbori, odnosno sedmi po redu u BiH, raspisani su odlukom Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine 15. maja 2014. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: