{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cijene ispita od 100 do 1.000 KM

S
4.6.2009. u 20:00
0
18
Cijene ispita od 100 do 1.000 KM
0
Cijene ispita od 100 do 1.000 KM
Mjesec dana nakon što je na Univerzitetu u Banjaluci pokrenuta linija za prijavu korupcije, zaprimljeno je preko trideset poziva kojima studenti prijavljuju korupciju ili druge vrste zloupotrebe sa kojima su se susreli tokom studija.
Milan Čančarević, koordinator projekta, podsjeća da je na Univerzitetu oformljen tim za borbu protiv korupcije kojeg čine po dva predstavnika Studentskog parlamenta, Univerziteta u Banjaluci i Ministarstva obrazovanja i kulture Republike Srpske.

Oni će sve prijave dostavljene putem telefona ili SMS poruka proslijediti nadležnim ustanovama i tužilaštvu na provjeru i procesuiranje.

Čančarević u razgovoru za naš portal ističe da se većina prijava za zloupotrebu odnose na kupovinu ispita.

"Moram priznati da su nas pojedini profesori čak i razočarali. Za ispite traže i dvocifrene sume novca", ironičan je on.

S druge strane, pojedini profesori sudeći prema pozivima, za jedan položeni ispit naplaćaju preko hiljadu konvertibilnih maraka. Prijava za traženja seksualnih usluga od studenata još nije bilo.

"Vjerujemo u ovo što radimo i nadamo se da će buduće generacije nastaviti sa ovim projektom jer je izvjesno da korupcija postoji u društvu i da je nećemo tako lako istrijebiti", napomenuo je Čančarević.

Telefonski broj 066 183 000 koji je pokrenut u okviru kampanje za borbu protiv korupcije bit će otvoren do daljnjeg, a studentima se garantuje apsolutna anonimnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: