|

Christiane Amanpour: Moje misli su sa porodicama žrtava genocida u Srebrenici

Christiane Amanpour: Moje misli su sa porodicama žrtava genocida u Srebrenici
112
Piše: J. H.
11.7.2014. u 13:24
30
komentara
112

dijeljenja
Christiane Amanpour: Moje misli su sa porodicama žrtava genocida u Srebrenici Foto: AFP
Novinarka CNN-a i ratna reporterka iz Bosne i Hercegovine, Christiane Amanpour, oglasila se na društvenim mrežama povodom današnjeg ukopa 175 žrtava genocida u Potočarima.
"Moje misli su sa žrtvama genocida u Bosni i Hercegovini i njihovim porodicama", napisala je Amanpour na Twitteru i Facebooku.

Amanpour je bila u BiH zajedno sa desecima stranih novinara koji su izvještavali o ratu u našoj zemlji i svjedočili o stravičnim događajima koje su vidjeli.

Ova proslavljena novinarka CNN-a u nekoliko se puta dotakla dešavanja u BiH kako bi dočarala (ne)adekvatnu reakciju najznačajnijih međunarodnih institucija u sprečavanju genocida, ubijanja nedužnih civila i djece, silovanja, protjerivanja...

Ona je prošle godine izjavila da je upravo u našoj zemlji prvi put čula za etničko čišćenje. Tom prilikom se sjetila šokantnih otkrića logora i zaključila da je nju kao novinarku rat u BiH natjerao da nauči govoriti i izvještavati samo i isključivo istinu.

"Sjećam se male djevojčice koja je ubijena u Sarajevu, vjerujem da se zvala Almina. Otišli smo na njenu sahranu i nije bilo dovoljno slova 'a', nije imala ime napisano na nadgrobnoj ploči jer nije bilo dovoljno slova", ispričala je Amanpour koja je dobitnica priznanja "Počasna građanka Sarajeva".
Prijavi grešku


Komentari (30)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...