{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Četvorica ministara koji neće učestvovati u radu Vlade

F
27.8.2009. u 17:03
0
1
Četvorica ministara koji neće učestvovati u radu Vlade
0
Četvorica ministara koji neće učestvovati u radu Vlade
Dopremijer i ministar finansija Vjekoslav Bevanda, ministar pravde Feliks Vidović, ministar turizma i okoliša Nevenko Herceg i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstava Damir Ljubić do daljnjeg neće učestvovati u radu Vlade Federacije BiH.
Ovo su novinarima koji su došli na pres-konferenciju nakon današnje sjednice Vlade saopćili predstavnioci Vladinog ureda za odnose s javnošću. Niko od navedenih ministara nakon sjednice Vlade nije se susreo s novinarima.

Iz ureda za odnose s javnošću rečeno je, bez daljnjih obrazloženja, da je ova odluka četvorice ministara uslijedila nakon što je Vlada danas odobrila Odluku o usvajanju prostorne osnove Prostornog plana područja ''autocesta na koridoru Vc''.

S novinarima je nakon ovakve odluke četvorice ministara kontaktirao sekretar u Federalnoj vladi Ismet Trumić. On je kazao da ovim daljnji rad vlade ne dolazi u pitanje jer ona može da odlučuje dok ima kvorum.

Kvorum u ovom slučaju nije upitan jer ga čini devet od sedamnaest ministara u Vladi, smatra Trumić. Mada nije precizirao detalje, njegovo je mišljenje da je u pitanju problem koji je moguće prevazići i da će Vlada nakon njegovog rješavanja nastaviti da radi punim kapacitetom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: