BiH
445

Četiri poslanika u Skupštini KS pristupila Nezavisnom bloku

Klix.ba
Dr. Goran Akšamija, Mersiha Mehmedagić, Sejo Bukva i Mirsad Pindžo su četiri poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo koja su pristupila Nezavisnom bloku i koja će činiti klub novog političkog projekta u Kantonalnoj skupštini, saopćeno je iz ovog pokreta.

Poznato je da odranije ova četiri poslanika djeluju samostalno i opoziciono, te će nadalje biti dio porodice Nezavisnog bloka i nudit će konkretna rješenja za građane Kantona Sarajevo, navode u saopćenju za javnost.

''U Nezavisnom bloku prepoznajemo novi drugačiji pristup koji se bazira na jednakim šansama za sve, da umjesto podobnih u prvi plan dođu sposobni, ne samo da se kritikuje nego da se nude rješenja, da u fokusu bude rješavanje životnih pitanja i povećanje standarda života a ne isprazne priče koje prizivaju nacionalizam i podjele. Zbog toga se nas četvero odlučilo na ovaj korak te smo sretni da ćemo biti dio nove velike političke priče u Bosni i Hercegovini'', izjavio je dr. Goran Akšamija.

Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i poslanik u Parlamentu BiH, izrazio je zadovoljstvo da će Nezavisni blok imati svoj klub u Skupštini Kantona Sarajevo, te je dodao: ''Mi smo politički projekat koji okuplja. Nismo ni ljevica ni desnica. Dosta je bilo svađa, podjela i sukoba oko građanskog i nacionalnog – mi želimo da politika donese bolji standard građanima. Nama je prioritet kako da kvaliteta života u ovoj zemlji bude bolja, zato smo i svoju političku priču započeli kao Pokret za Evropu, jer u Bosni i Hercegovini želimo vrijednosti najmodernijih razvijenih demokratskih društava. Sa nova četiri poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo imamo priliku da u ovom narednom periodu pokažemo zašto smo drugačiji na ovom nivou vlasti i šta su naša rješenja koja mogu doprinijeti razvoju Kantona i biti od koristi građanima".