Granična policija BiH
0

Četiri osobe s Interpolovih potjernica lišene slobode

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Policijski službenici Jedinice granične policije Brod su 2. februara u 14.50 sati, prilikom izlaza iz BiH, na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod zbog raspisanih potraga lišili slobode N. A., rođenu 1976. u Torinu (Italija), i K. G., rođenog 1975. u Slavonskom Brodu, državljani Republike Hrvatske.

Kako je saopćeno iz GPBiH, nalazili su se u putničkom motornom vozilu Touareg, hrvatskih registarskih oznaka.

Provjerom je ustanovljeno da je za njima Interpol Sarajevo raspisao potragu zbog postojanja sumnje u počinjenje više krivičnih djela na području Belgije, i to kriminalno udruživanje, teške krađe i iskorištavanje maloljetnika u kriminalne svrhe.

Prilikom pregleda kod N. A. je otkriveno 10.490 eura. S obzirom na to da ih nije prijavila službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, 8.000 eura je privremeno oduzeto i predano deviznom inspektoratu RS-a.

O događaju su obaviješteni Tužilaštvo BiH i Sud BiH. Osobe su lišene slobode i predane Sudu BiH, na daljnje postupanje. Određen im je ekstradicioni pritvor.

Policijski službenici Jedinice Granične policije Bijeljina su jučer u 02.20 sati prilikom izlaza iz BiH na MGP Pavlovića most lišili slobode N. A. (1980), državljanku BiH.

Provjerom je ustanovljeno da je za njom Interpol Sarajevo raspisao potragu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo "ubistvo“.

O događaju je obaviješten Sud BiH.

Policijski službenici Jedinice granične policije Gradiška, jučer su u 12.30 sati na izlazu iz BiH na MGP Gradiška lišili slobode M. J. (1976), državljanina Republike Srbije.

Kontrolom je ustanovljeno da je za njim Interpol Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnog djela prevara KZ Srbije.

Osoba je predana službenicima Sudske policije Suda BiH.