{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Četiri javna pitanja za gospodina Dinu Konakovića

S
21.9.2008. u 14:17
0
34
Četiri javna pitanja za gospodina Dinu Konakovića
0
Četiri javna pitanja za gospodina Dinu Konakovića
Nakon gostovanja Elmedina Konakovića, kandidata za načelnika Općine Centar iz Stranke demokratske akcije na jednoj TV stanici, oglasila se Naša stranka sa, kako kažu četiri pitanja za ovog političara. U njihovom saopštenju stoji:
"Gospodin Elmedin Dino Konaković je u predizbornoj debatnoj emisiji Intervju dana na Behar TV od 08. septembra 2008. godine u 16 h, između ostalog, izjavio da u redovima Stranke demokratske akcije, čiji je kandidat za načelnika općine Centar Sarajevo, ima kriminalaca!

Zbog toga Općinski odbor Naše stranke Centar (Sarajevo) pita gospodina Konakovića:

Na koje pojedince je tačno mislio i zašto ne objelodani njihova imena javnosti?

Koja krivična djela, korupciju i kriminal i u kojem obimu su počinile osobe na koje je gospodin Konaković mislio? Nadalje, jesu li te osobe funkcioneri Stranke demokratske akcije na funkcijama u vlasti ili, pak, ne obavljaju nikakve javne funkcije?

Šta su SDA kao stranka koja je na vlasti zadnjih dvadesetak godina i gospodin Konaković lično, kao građanin koji za sebe tvrdi da je moralan i odgovoran, poduzeli da se protiv tih lica pokrene odgovarajući zakonski postupak? Upozoravamo gospodina Konakovića i SDA u cjelini da je neprijavljivanje krivičnog djela također krivično djelo i da se za to mora odgovarati pred zakonom.

Također, pitamo gospodina Konakovića, budući da se deklarira kao moralan i odgovoran građanin, zašto je prihvatio da bude član i kandidat SDA za načelnika općine Centar Sarajevo, a tvrdi da u toj stranci ima kriminalaca?"

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: