{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cetinje: Bilateralni razgovori državnih delegacija BiH i Crne Gore

F
10.4.2007. u 17:30
0
0
Cetinje: Bilateralni razgovori državnih delegacija BiH i Crne Gore
0
Cetinje: Bilateralni razgovori državnih delegacija BiH i Crne Gore
Državna delegacija BiH, koju predvodi predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanovic, imala je danas na Cetinju bilateralne razgovore s državnom delegacijom Republike Crne Gore koju je predvodio predsjednik Filip Vujanović.
Kako je saopćeno iz bh. Predsjedništva, u toku razgovora naglašeno je da se dobri odnosi između dvije zemlje mogu još uspješnije razvijati i kao takvi mogu postati primjer saradnje zemalja u regionu na zajedničkom putu prema Evropskoj uniji i NATO savezu.

Posebno je važno intenzivirati kontakte u oblasti privrede, energetike, vezanog turizma (planina-more), drumskog i željezničkog saobraćaja, te sagledati mogućnost korištenja luke Bar od bh. privrede.

U tom smislu, u toku razgovora, inicirano je osnivanje međudržavnog vijeća, redovni kontakti resornih ministarstava i privrednih asocijacija.

Na sastanku su razmijenjena gledišta o vanjskopolitičkoj situaciji, kao i o aktuelnim pitanjima unutrašnje politike dvije susjedne i prijateljske zemlje.

Prema protokolu zvanične posjete Crnoj Gori, predsjedavajući Radmanović će se sastati popodne sa predsjednikom Skupštine RCG Rankom Krivokapićem, a u večernjim satima s predsjednikom Vlade Željkom Sturanovićem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: