BiH
31

Čestitke specijalcima na spašavanju mladića koji je pao s litice

Piše: E. M.
Detalj sa sinoćnjeg spašavanja mladića (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Detalj sa sinoćnjeg spašavanja mladića (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Hajrudin Žilić i policijski komesar Semir Šut danas su u zgradi MUP-a uputili čestitke Specijalnoj jedinici koja je u ponedjeljak navečer učestvovala u spašavanju 17-godišnjeg M. A. koji je pao s litice visoke 30 metara u zeničkom naselju Janjići.

Ministar Žilić i komesar Šut su na današnjem sastanku čestitali pripadnicima Specijalne policijske jedinice koji su uprkos nepristupačnom terenu uspjeli za veoma kratko vrijeme doći do mladića koji se iz za sada nepoznatih razloga okliznuo i pao s litice visoke 30 metara.

Policijski komesar Semir Šut protekle večeri direktno je rukovodio akcijom spašavanja mladića, a u veoma kratkom vremenskom periodu, iskazujući pri tome maksimalni profesionalizam, predanost i humanost, uz nadljudski napor, policijski službenici su uspjeli doći do nastradalog, te ga zajedno sa pripadnicima Gorske službe spašavanja Stanice Zenica i mještanima Janjića, sigurno evakuisati do vozila Hitne medicinske pomoći kojim je prevezen do Kantonalne bolnice Zenica.

Oni su u svom obraćanju istakli da ovakvi primjeri profesionalnog i požrtvovanog postupanja policijskih službenika kod građana stvaraju osjećaj sigurnosti i doprinose povećanju povjerenja cijele zajednice u policiju, te ohrabruje građane da sarađuju s policijom u sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela.

Tokom razgovora istakli su da je prioritet postupanja i reagovanja svakog policijskog službenika spašavanje života naših građana i da u toj namjeri policijski službenik mora biti odlučan i profesionalan.

Hrabrost ovih policajaca je pokazana i potvrđena u sinoćnjoj akciji spašavanja jednog mladog života.