BiH
0

Čestitke službenicima MUP-a KS-a zbog uspješnog okončanja otmice dječaka

NINA
Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara MUP-a Kantona Sarajevo ocijenio je izuzetno uspješnim ukupne aktivnosti policije MUP-a KS-a na rasvjetljivanju kaznenog djela otmice maloljetnog M. V.

Na posljednjoj sjednici tog odbora prezentirane su mjere i radnje koje je policija poduzela od trenutka kada je obaviještena o otmici do trenutka kada je oteto dijete pronađeno i neozlijeđeno vraćeno roditeljima. Konstatirano je da je stručno i profesionalno obavljen vrlo složen policijski zadatak.

Zbog svega navedenog Nezavisni odbor upućuje čestitke policijskom komesaru i svim službenicima policije MUP-a KS-a na uspješno obavljenom poslu, procjenjujući da je ovako brzom, efikasnom i učinkovitom reakcijom policija KS-a dokazala da je u stanju suprotstaviti se najsloženijim oblicima kriminala uopšte.

Naime, sedmogodišnji Mak Varešanović, sin aktualnog sportskog direktora FK Sarajevo Mirze Varešanovića, otet je u sarajevskom naselju Bjelave 8. decembra, a za njega su otmičari tražili milion eura otkupnine.