BiH
0

Čestitke Lagumdžije, Lijanovića i Behmena povodom Božića

SRNA
Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija u božičnoj čestitki mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju zaželio je da sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve i svi vjernici u BiH u sreći i dobrom zdravlju provedu ovaj praznik ljubavi i mira.

Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović zaželio je svim pravoslavnim vjernicima u BiH i dijaspori da najradosniji praznik, Božić, ove godine slave u najsvjetlijem raspoloženju.

"Kao praznik rađanja novog života, praznik djece i djetinjstva, neka nastupajući pravoslavni Božić bude povod za rađanje snažnije međuetničke saradnje među svima nama u BiH", poručio je Ivanković Lijanović.

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen uputio je mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju i svim pravoslavnim vjernicima u Sarajevu i BiH najiskrenije čestitke, uz i želje da Božić provedu u dobrom zdravlju, miru i sreći.

Behmen je zaželio da ovaj praznik bude nada i podsticaj svim ljudima dobre volje da nastave njegovati i čuvati tradiciju međusobnog uvažavanja i zajedničkog života.