Mir, zdravlje, ljubav...
0

Čestit Božić, najradosniji katolički blagdan!

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Dan rođenja Isusa je najsretniji blagdan za sve katolike. Ekipa portala Sarajevo-x.com svima koji proslavljaju rođenje spasitelja želi da ovaj dan, ali i sve naredne, provedu u miru, blagostanju, dobrom zdravlju i sreći sa svojom porodicom i prijateljima.

Božić je veliki katolički blagdan i posvećen je Kristovom rođenju. Prema Bibliji, Božiji sin Isus, rođen je u Betlehemu, u porodici stolara Josipa i njegove supruge Marije koja je začela po Duhu Svetome. Isus se rodio u staji, gdje su ga posjetila Sveta tri kralja, odnosno mudraca i donijela darove - zlato, tamjan i smirnu.

Božić se smatra vremenom mira, sreće i porodičnog okupljanja, te je jedan od tri najveća i najradosnija kršćanska blagdana.

O važnosti Kristovog rođenja svjedoči i postojanje četiri božićne mise. Prva se slavi večer uoči Božića. Ponoćka je najpopularnija, Zornicom se slavi dolazak Krista i na sam dan Božića je glavna pučka misa.

U Katedrali Presvetoga Srca Isusova u Sarajevu sinoć je održana ponoćka kojom je obilježen početak najvećeg katoličkog praznika rođenja Isusova - Božića.

Kardinal Vinko Puljić poželio je da božićno svjetlo zasja i poručio: "Očitujmo ljubav i blizinu jedni drugima. Neka se ukloni sve što uništava naše zajedništvo i ljubav."