|

Češka pomaže rekonstrukcije tramvaja GRAS-a

Češka pomaže rekonstrukcije tramvaja GRAS-a
1
F
FENA
1.12.2011. u 13:01
13
komentara
1

dijeljenja
Češka pomaže rekonstrukcije tramvaja GRAS-a Foto: Arhiv
Svečana primopredaja rezervnih dijelova za sanaciju i opravku tramvaja izvršena je danas u preduzeću GRAS u okviru projekta rekonstrukcije tramvaja za koji je češka vlada putem Češke razvojne agencije osigurala rezervne dijelove u vrijednosti od 1,4 miliona eura.
Generalni direktor GRAS-a Haris Kadić kazao je da je to rezultat saradnje na projektu koji je trajao četiri godine i koji se odnosio na dobavljanje rezervnih dijelova, popravak i modernizaciju voznog parka.

"Vrijednost rezervnih dijelova koji su isporučivani u više tranši je 1,4 miliona eura i naši majstori to znalački koriste i ugrađuju u tramvaje“, izjavio je Kadić dodajući da je tramvajski saobraćaj danas najstabilniji dio GRAS-a koji prevozi najveći dio putnika i na kojem ima najmanje troškova.

On je napomenuo da 50 posto od ukupnog broja tramvaja u saobraćaju čine upravo češki tramvaji.

"Kod nas se ti tramvaji voze i 40 godina“, dodao je Kadić.

Svečanoj primopredaji prisustvovali su i ambasador Republike Češke u BiH Tomáš Szunyog i direktor Češke razvojne agencije Michael Pastvinsky.

Ambasador Szunyog pozdravio je višegodišnju uspješnu saradnju na tom projektu realiziranom u okviru češke razvojne pomoći BiH.

Novi okvirni program za predstojeći period, prema njegovim riječima, fokusiran je na prioritete u oblastima zaštite okoliša, obnovljivih izvora energije, zdravstva, jačanja kapaciteta javne uprave i poljoprivrede.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...