{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Cerić šalje lošu poruku Srbima i Hrvatima"

S
18.8.2009. u 15:05
0
0
"Cerić šalje lošu poruku Srbima i Hrvatima"
0
"Cerić šalje lošu poruku Srbima i Hrvatima"
Dušanka Majkić
Šef Kluba poslanika SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je Srni, povodom posljednjih istupa Mustafe Cerića, da je tragično što se vjerski službenici u BiH bave politikom i da bi Islamska vjerska zajednica trebalo da se ugleda na Srpsku pravoslavnu crkvu.
Reagujući na Cerićevu izjavu da Bošnjaci moraju da se izbore za pravo da sami "kroje" svoju sudbinu i samostalno upravljaju BiH, Majkićeva je ocijenila da to predstavlja lošu poruku da je BiH muslimanska zemlja u kojoj druga dva konstitutivna naroda nemaju šta da traže.

"Tragično je što se vjerski službenici bave politikom. Islamska vjerska zejednica to pokazuje na neprikosnoven način. Bilo bi dobro da se ugleda na SPC, koja se sasvim distancirala od svjetovnih stvari i politiku prepustila političarima iz reda srpskog naroda, a ne da vodi politiku kao što čini Cerić", rekla je Majkićeva.

Ona smatra da Islamska vjerska zajednica u posljednje vrijeme šalje vrlo loše poruke, pa bi se ostala dva naroda trebalo da zamisle kako da ubuduće definišu i kako bi trebalo da izgleda zemlja.

"Ovo prvenstveno ide na ruku predstavnicima Republike Srpske koji u takvoj ždžamahirijiž ne bi trebalo da vežu svoju političku i svaku drugu budućnost, već da gledaju na koji način će RS da se izbori za svoju samostalnost", rekla je Majkićeva.

Majkićeva je ocijenila da Cerić sebe očigledno vidi ne samo kao vjerskog već i političkog vođu Bošnjaka.

"Bošnjacima nedostaje ime koje može da ih okupi, pa Cerić sebe vidi ne samo kao vjersko nego i kao političko lice koje se stavlja ispred drugih", navela je Majkićeva.

Ona je istakla da tri vodeće političke stranke Bošnjaka u BiH imaju probleme.

"Stranku za BiH masovnu napuštaju kadrovi i gubi povjerenje Bošnjaka. SDA je podijeljena poslije stranačkog kongresa, dok predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija vodi stranku tako da bude vječna opozicija", tvrdi Majkićeva.

Komentarišući poništavanje urbanističke i građevinske saglasnosti za gradnju stambenog objekta neposredno uz ogradu Stare pravoslavne crkve na Baščaršiji, Majkićeva ocjenjuje da je ta odluka iznuđena zbog podizanja i mobilisanja javnosti posljednjih dana.

"SPC vodi žestoku ofanzivu za vraćanje njene imovine u Sarajevu.... Cijeloj javnosti skrenuta je pažnja da ne samo da se SPC ne vraća oduzeta imovina, nego da se na zemljištvu njenom vlasništvu prave nove zgrade, koje podiže neko drugi", kaže Majkićeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: