|

Cerić o optužbama za napad na Markalama: Od srpske laži gora je bošnjačka izdaja

Cerić o optužbama za napad na Markalama: Od srpske laži gora je bošnjačka izdaja
285
F
FENA
17.12.2015. u 18:53
149
komentara
285

dijeljenja
Cerić o optužbama za napad na Markalama: Od srpske laži gora je bošnjačka izdaja
Predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa Mustafa Cerić ukazao je u saopćenju za javnost, povodom izjave zaštićenog svjedoka u odbrani Ratka Mladića u Hagu koji je tokom svjedočenja ustvrdio "da su napad na pijacu Markale organizirali predsjednik Predsjedništva Republike BiH Alija Izetbegović i tadašnji reisu-l-ulema Mustafa Cerić", na opasnosti koje se kriju iza tih, kako je naveo, mračnih ideja.
Cerić u reagiranju između ostalog navodi da je na prvi pogled smatrao da je bilo kakav komentar na tu vrstu mračnih ideja suvišan, ali da je potom shvatio "da je nužno uočiti dvije opasnosti za Bošnjake koje 'vire' iz tih mračnih ideja".

"Prva opasnost je srpska laž. Druga opasnost je bošnjačka izdaja", ocijenio je Cerić.

Smatra da je, međutim, "mnogo opasnija pošast bošnjačka izdaja". Srpska laž i bošnjačka izdaja su, mišljenja je, postali ovisni.

"Srpska laž i bošnjačka izdaja se međusobno hrane, brane, održavaju i podržavaju. Ako ne bi postojala bošnjačka izdaja, ne bi postojala ni srpska laž o Bošnjacima. Ne bi postojala ni srpska negacija bosanske države, bosanske nacije i bosanskog jezika. Ne bi postojao srpski bezobrazluk u gaženju bošnjačkih prava. I obrnuto, ako ne bi postojala srpska laž, ne bi postojala ni bošnjačka izdaja. Srpska laž uzrokuje bošnjačku izdaju. Dok bošnjačka izdaja uzrokuje srpsku laž", ustvrdio je Cerić u reagiranju.

Kako se dalje navodi, nije teško zaključiti - "dok god bude Bošnjaka koji su spremni da izdaju ili prodaju čast, ugled i slobodu svoga naroda, srpska laž će živjeti i svoj otrov širiti… ".
Prijavi grešku


Komentari (149)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...