Cerić iz straha za sigurnost zatražio zaštitu?

S
SRNA
10.11.2011. u 10:02
0
49
Cerić iz straha za sigurnost zatražio zaštitu?
0
Cerić iz straha za sigurnost zatražio zaštitu?
U Rijasetu Islamske zajednice u BiH nisu mogli potvrditi informaciju da je reis Mustafa Cerić, navodno, zbog straha za svoju sigurnost, uputio zahtjev za pokretanje istražnih radnji sigurnosnim službama.
U Rijasetu je Srni rečeno da ne mogu potvrditi ovu informaciju niti je žele komentarisati i da će više informacija imati u toku dana.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić rekao je Srni da nije upoznat o ovoj informaciji.

Reis Cerić je u bajramskoj hutbi osudio teroristički napad Mevlida Jašarevića, te istakao da posebno zabrinjava nasilje, teror i zločin u ime vjere. "U ovom i sličnim slučajevima riječ je o najgrubljem vidu zloupotrebe islama", naveo je Cerić.

On je u hutbi naglasio da je poznato da među Bošnjacima u domovini i dijaspori ima nasilnih, radikalnih i ekstremnih pojedinaca i grupa, koje nazivaju ovim ili onim imenom.

"Oni se izjašnjavaju kao muslimani, ali zagovaranjem nasilja, širenjem mržnje i netrpeljivosti prema neistomišljenicima zapravo samo šire negativno mišljenje kod ljudi - muslimana i nemuslimana", rekao je Cerić.

Federalna televizija objavila je da je poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić, navodno, zbog straha za svoju sigurnost, uputio je sinoć zahtjev za pokretanje istražnih radnji sigurnosnim službama.


Komentari (49)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: