{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cerić iz straha za sigurnost zatražio zaštitu?

S
10.11.2011. u 10:02
0
49
Cerić iz straha za sigurnost zatražio zaštitu?
0
Cerić iz straha za sigurnost zatražio zaštitu?
U Rijasetu Islamske zajednice u BiH nisu mogli potvrditi informaciju da je reis Mustafa Cerić, navodno, zbog straha za svoju sigurnost, uputio zahtjev za pokretanje istražnih radnji sigurnosnim službama.
U Rijasetu je Srni rečeno da ne mogu potvrditi ovu informaciju niti je žele komentarisati i da će više informacija imati u toku dana.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić rekao je Srni da nije upoznat o ovoj informaciji.

Reis Cerić je u bajramskoj hutbi osudio teroristički napad Mevlida Jašarevića, te istakao da posebno zabrinjava nasilje, teror i zločin u ime vjere. "U ovom i sličnim slučajevima riječ je o najgrubljem vidu zloupotrebe islama", naveo je Cerić.

On je u hutbi naglasio da je poznato da među Bošnjacima u domovini i dijaspori ima nasilnih, radikalnih i ekstremnih pojedinaca i grupa, koje nazivaju ovim ili onim imenom.

"Oni se izjašnjavaju kao muslimani, ali zagovaranjem nasilja, širenjem mržnje i netrpeljivosti prema neistomišljenicima zapravo samo šire negativno mišljenje kod ljudi - muslimana i nemuslimana", rekao je Cerić.

Federalna televizija objavila je da je poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić, navodno, zbog straha za svoju sigurnost, uputio je sinoć zahtjev za pokretanje istražnih radnji sigurnosnim službama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: