|

Centrotrans zabranio Globturovim autobusima pristup na svoje perone

Centrotrans zabranio Globturovim autobusima pristup na svoje perone
0
F
FENA
1.5.2007. u 12:53
0
komentara
0

dijeljenja
Centrotrans zabranio Globturovim autobusima pristup na svoje perone
Kompanije Panoramabus iz Zagreba i Globtur iz Međugorja izdale su saopštenje za javnost u kojem se navodi kako je Centrotrans zabranio autobusima Panoramabusa i Globtura pristup svojim autobuskim kolodvorima.
"Dana 17. aprila, na sam dan kompletiranja bosanskohercegovačke i hrvatske dozvole za međunarodnu autobusnu liniju Zenica - Sarajevo - Mostar - Dubrovnik uputili smo najavu početka prometovanja svim kolodvorima i svim registriranim stanicama s voznog reda da ćemo 26. aprila početi s prometovanjem na toj liniji. Međutim, od prvoga dana prometovanja autobusni kolodvori u vlasništvu Centrotransa, a to znači u Kaknju, Visokom, Kiseljaku i Sarajevu zabranili su pristup na perone našim autobusima uz objašnjenje da ne priznaju valjanost naših dozvola", stoji u zajedničkome saopštenju iz tvrtki Panoramabus iz Zagreba i Globtur iz Međugorja.

"O ponašanju Centrotransa obavijestili smo inspekcijske organe BiH, i to kantonalnu inspekciju u Sarajevu te Federalnu i državnu inspekciju. Kantonalni inspektori u Sarajevu već su obavili inspekcijski nadzor i utvrdili vjerodostojnost isprava za otvaranje spomenute autobusne linije. Kako se blokada prilaza našim autobusima na spomenutim kolodvorima i dalje nastavlja, apeliramo na mjerodavne organe da hitno reagiraju i omoguće provedbu zakona na kolodvorima, koji nisu ničije vlasništvo, nego javne površine i dužni su pružiti propisane usluge svim prijevoznicma pod jednakim uvjetima", navodi se u saopštenju.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.