Od 6 do 21 sat
166

Centrotrans od naredne sedmice uvodi nove linije za rubna područja općine Centar

Klix.ba
Na vanrednom sastanku koji je u srijedu u Općini Centar Sarajevo organizovao načelnik Nedžad Ajnadžić s predsjednicima i sekretarima mjesnih zajednica Betanija-Šip, Hrastovi-Mrkovići, Pionirska dolina, Nahorevo i Soukbunar, te generalnim direktorom firme Centrotrans Safudinom Čengićem,razmatrani su aktuelni problemi javnog prevoza građana.

Načelnik je iskazao puno razumijevanje za opravdano nezadovoljstvo građana koji su sinoć blokirali saobraćaj na Kromolju kako bi istakli svoj revolt zbog lošeg prevoza na ovoj liniji.

Ajnadžić je od predsjednika i sekretara mjesnih zajednica zatražio da hitno održe zborove građana na kojim bi se izvršila analiza funkcioniranja javnog prevoza i istakli zahtjevi u vezi sa mogućim rješenjem nagomilanih višegodišnjih problema u ovoj oblasti.

Naglasio je da će Općina, bez obzira što nije nadležna za javni prevoz, u interesu građana učiniti sve da ova lokalna zajednica i finansijski podrži brzo rješavanje urednog prevoza do iznalaženja konačnog rješenja ovog problema.

Zatražio je od firme Centrotrans hitan odgovor na rješavanju ovih problema, jer je svako daljnje odgađanje zahtjeva građana za uredan prevoz neprihvatljivo.

Čengić je u cjelosti prihvatio zahtjeve Ajnadžića i iskazao spremnost da ova firma pokrene prevoz građana svojim vozilima na linijama za Nahorevo, Kromolj-Poljine, Podhrastove, Breku i Bare, tako što će Centrotransova vozila saobraćati ovim linijama svakih sat vremena od 6 do 21 sat svakog dana.

Dogovoreno je da će na ovim linijama za rubna područja općine Centrotrans organizovati prevoz već od narednog ponedjeljka.