{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Centrotrans-Eurolines" u prvom polugodištu ostvario pozitivne poslovne rezultate

F
27.8.2006. u 09:33
0
0
"Centrotrans-Eurolines" u prvom polugodištu ostvario pozitivne poslovne rezultate
0
"Centrotrans-Eurolines" u prvom polugodištu ostvario pozitivne poslovne rezultate
U prvom polugodištu ove godine kompanija "Centrotrans-Eurolines" je prvi put u posljednjih deset godina postigla pozitivne poslovne rezultate u prvih šest mjeseci jedne godine.
Kako saznaje FENA, u toj kompaniji karakteristika prevozničke djelatnosti je da se uglavnom u prvoj polovini godine ostvare negativni rezultati poslovanja.

Rashodi "Centrotrans–Eurolinesa" u prvom polugodištu 2006. smanjeni su za četiri posto, obaveze prema uposlenicima odnosno plaće isplaćuju se redovno, i došlo je do njihovog povećanja od 10 posto, a broj zaposlenih povećan je za 11 osoba, ili dva posto, dok je ostvareni prihod poslovna tajna.

"Centrotrans-Eurolines" je trenutno i u fazi prikupljanja saglasnosti i potrebnih dokumenata za gradnju nove autobuske stanice u Sarajevu, a riječ je o velikoj investiciji koja će, kao i svi drugi razvojno-investicioni projekti ove kompanije, biti osigurana iz vlastitih sredstava.

Ova kompanija trenutno je i u fazi nabavke 12 autobusa koji će biti upotrijebljeni na federalnim i međunarodnim autobuskim linijama. Treba naglasiti i to da "Centrotrans–Eurolines", svake godine u obnovu voznog parka uloži 2,5 do tri miliona KM

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: