BiH
0

Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo proslavio prvi rođendan

FENA
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U prostorijama Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo danas je svečano obilježena godina dana od otvaranja ovog centra, prvog ove vrste u Kantonu Sarajevo, Bosni i Hercegovini, ali i regionu.

Članovi i menadžment Centra priredili su prigodan program za brojne goste.

Menadžerica Centra Sejdefa Bašić-Ćatić upriličila je prezentaciju o radu Centra "Godina iza nas" i predstavila aktivnosti i sekcije Centra.

Menadžment Centra je dodijelio i zahvalnice zaslužnim firmama, NVO, udruženjima i pojedincima koji su podržali Centar u protekloj godini. Uručene su i diplome prvoj generaciji članova koji su uspješno završili kurs rada na računaru.

Svečanosti je prisustvovao i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo koji je čestitao prvi rođendan Centru te kazao da će Općina Novo Sarajevo i dalje pomagati ovu ustanovu.

Upriličena je i izložba članova likovne radionice i turskog veza Centra koja je bila prodajnog karaktera.

Projekt uspostave Centra za zdravo starenje realizovala je Općina Novo Sarajevo u saradnji s Udruženjem "Partnerstvo za javno zdravlje" BiH i "Yanos public health" organizacijom iz Holandije, a uz podršku "Matra projekta" Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Holandije.

Svakim danom sve više korisnika prepoznaje mogućnosti koje im Centar pruža, tako da je do sada registrovanih 502 korisnika.