{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Centar za humanu politiku: Odbaciti prijedlog za povećanje RTV takse

F
18.4.2007. u 09:43
0
0
Centar za humanu politiku: Odbaciti prijedlog za povećanje RTV takse
0
Centar za humanu politiku: Odbaciti prijedlog za povećanje RTV takse
Centar za humanu politiku iz Doboja zatražio je danas od nadležnih organa da odbace prijedlog odbora Javnog RTV servisa BiH o enormnom povećanju RTV takse, jer bi ona "iznosila pet posto od najniže plate, 10 posto od najniže penzije ili 25 posto od najniže naknade za socijalno ugrožene u BiH".
- Smatramo da ima više razloga za smanjenje RTV takse i za bolje korištenje mogućnosti finansiranja JRTSBiH iz marketinga i drugih izvora, navodi se u saopćenju.

Centar za humanu politiku iz Doboja izražava zabrinutost što u praksi postoji ili bi moglo postojati sve manje javnog, a sve više političkog ili od vlasti kontroliranog radiotelevizijskog servisa.

U saopćenju se navodi kako postojeća zakonska i institucionalna rješenja nisu uspjela osigurati dominantan uticaj javnosti na izbor organa i kreiranje programske politike u JRTSBiH.

"Sve dok postoji dominantan ili preovlađujući uticaj politike ili vlasti na JRTVSBiH građani ne bi trebali imati obavezu plaćanja RTV takse", navodi se u saopćenju ove organizacije, koje potpisuje predsjednik Momir Dejanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: