{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Centar za humanu politiku: Odbaciti prijedlog za povećanje RTV takse

F
18.4.2007. u 09:43
0
0
Centar za humanu politiku: Odbaciti prijedlog za povećanje RTV takse
0
Centar za humanu politiku: Odbaciti prijedlog za povećanje RTV takse
Centar za humanu politiku iz Doboja zatražio je danas od nadležnih organa da odbace prijedlog odbora Javnog RTV servisa BiH o enormnom povećanju RTV takse, jer bi ona "iznosila pet posto od najniže plate, 10 posto od najniže penzije ili 25 posto od najniže naknade za socijalno ugrožene u BiH".
- Smatramo da ima više razloga za smanjenje RTV takse i za bolje korištenje mogućnosti finansiranja JRTSBiH iz marketinga i drugih izvora, navodi se u saopćenju.

Centar za humanu politiku iz Doboja izražava zabrinutost što u praksi postoji ili bi moglo postojati sve manje javnog, a sve više političkog ili od vlasti kontroliranog radiotelevizijskog servisa.

U saopćenju se navodi kako postojeća zakonska i institucionalna rješenja nisu uspjela osigurati dominantan uticaj javnosti na izbor organa i kreiranje programske politike u JRTSBiH.

"Sve dok postoji dominantan ili preovlađujući uticaj politike ili vlasti na JRTVSBiH građani ne bi trebali imati obavezu plaćanja RTV takse", navodi se u saopćenju ove organizacije, koje potpisuje predsjednik Momir Dejanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: