{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Centar za brojanje glasova bit će u Zetri

S
18.6.2010. u 11:20
0
10
Centar za brojanje glasova bit će u Zetri
0
Centar za brojanje glasova bit će u Zetri
Maksida Pirić, CIK (Foto: CIN)
Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela je odluku da sjedište Glavnog centra za brojanje glasova na opštim izborima u BiH 3. oktobra, bude u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu, potvrdila je Srni portparol CIK-a BiH Maksida Pirić.
Ovaj centar bio je smješten u Zetri i na ranijim izborima u BiH, a prema riječima Pirićeve, na ovim izborima njim će rukovoditi direktor koji će imati tri zamjenika, a koje će CIK BiH imenovati posebnom odlukom.

Pirićeva je istakla da je odlukom koja je donijeta jučer na sjednici Komisije, definisano je da će se u Centru vršiti prijem i kontrola biračkog materijala, verifikacija birača i brojanje glasačkih listića sa biračkih mjesta za glasanje u odsustvu i nepotvrđenih glasačkih listića, te prijem, kontrola i unos podataka sa redovnih glasačkih mjesta.

CIK BiH održat će danas sjednicu na kojoj će donijeti odluku o ovjeri koalicija za učešće na predstojećim opštim izborima.

Prijavljeno je 11 koalicija, a za one za koje CIK eventualno utvrdi da ne ispunjavaju uslove za ovjeru, ostaviće se rok od dva dana za otklanjanje nedostataka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: