|

Centar Sarajeva ukrašen zastavicama uoči Dana nezavisnosti

Centar Sarajeva ukrašen zastavicama uoči Dana nezavisnosti
981
F
I. P.
27.2.2020. u 14:20
68
komentara
981

dijeljenja
1/16 Foto: I. Š./Klix.ba
2/16 Foto: I. Š./Klix.ba
3/16 Foto: I. Š./Klix.ba
4/16 Foto: I. Š./Klix.ba
5/16 Foto: I. Š./Klix.ba
6/16 Foto: I. Š./Klix.ba
7/16 Foto: I. Š./Klix.ba
8/16 Foto: I. Š./Klix.ba
9/16 Foto: I. Š./Klix.ba
10/16 Foto: I. Š./Klix.ba
11/16 Foto: I. Š./Klix.ba
12/16 Foto: I. Š./Klix.ba
13/16 Foto: I. Š./Klix.ba
14/16 Foto: I. Š./Klix.ba
15/16 Foto: I. Š./Klix.ba
16/16 Foto: I. Š./Klix.ba
Radnici preduzeća Park počeli su u centru glavnog grada Bosne i Hercegovine postavljati državne zastave u postolja koja se nalaze na stubovima javne rasvjete i ukrašavati veće ulice i trgove povodom 1. marta - Dana nezavisnosti BiH.
"Ekipe Parka zadužene za dekorisanje gradskih ulica i trgova od jučer su u ulici Ferhadija, gdje postavljaju sajle na kojima se nalazi na desetine zastava BiH. Tako će u narednim danima ova najfrekventnija pješačka zona u glavnom gradu BiH biti u prepoznatljivom žuto - plavo-bijelom dekoru", kazala je Feni stručna saradnica za informisanje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Naglasila je da će danas "isti dekor biti postavljen i u ulici Maršala Tita na potezu od Vječne vatre do Velikog parka".

I ostale veće ulice u Kantonu Sarajevo bit će okićene državnim zastavama.

"Danas i u petak ekipe Parka u postolja na stubovima javne rasvjete postavit će zastave na svim raskrsnicama u ulicama Maršala Tita od Velikog parka do Marijin dvora, te ulicama Zmaja od Bosne, Džemala Bijedića, u Bulevaru Meše Selimovića, odnosno od centra do naselja Stup, ali i u pravcu grada. Zastave će od petka biti postavljene i na stubove javne rasvjete u ulici Obala Kulina bana, a s posebnom pažnjom bit će okićen i prostor u blizini Vijećnice", kazala je Hamza.

Državnim i općinskim zastavama ukrašene su i ulice u Vogošći, a ekipe Parka, na zahtjev Općine, na stubove javne rasvjete postavile su zastave u ulicama Jošanička, Spasoja Blagovčanina i Omladinska, te na Kobiljoj glavi.
Prijavi grešku


Komentari (68)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...