{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Čengić: SDP BiH bilježi stalni rast članstva i taj broj iznosi 41.080

Klix.ba
3.1.2018. u 16:14
89
61
Čengić: SDP BiH bilježi stalni rast članstva i taj broj iznosi 41.080
89
Čengić: SDP BiH bilježi stalni rast članstva i taj broj iznosi 41.080
Irfan Čengić
Generalni sekretar SDP-a BiH Irfan Čengić kazao je da je u godini koju smo ispratili, porodica Socijaldemokratske partije BiH narasla na 41.080 članova. Najveći rast članova se desio u OO SDP BiH Lukavac, dok je najveći procentualni rast zabilježen u Gradskom odboru Banja Luka.
"Prije 3 godine smo uradili značajne unutarpartijske reforme uvođenjem sistema “1 član – 1 glas“ koje su dale rezultata i vratili povjerenje u SDP. Pozvali smo i druge političke partije da to urade i dopuste svojim članovima izbor rukovodstva ali oni to nisu učinili", istakao je Čengić.

Generalni sekretar SDP BiH odgovorio je na pisanja i razne špekulacije oko novih članova u SDP-u. On je istakao, da je stanje u nekim strankama kojima smeta rast SDP-a, deset mjeseci prije izbora takvo da bi pola njihovih članova najradije prešlo u SDP BiH.

"Za svakog dosadašnjeg i novog člana SDP BiH postoji centralni registar članova, to nije nikakva tajna, svaku informaciju novinari mogu provjeriti u press centru i nema nikakve potrebe da pogrešnim informacijama, iz samo njima znanih razloga, obmanjuju javnost i na taj način dovode u pitanje vlastiti kredibilitet", rekao je Čengić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: