{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Čengić: Ovo su najneregularniji izbori u BiH od kraja rata

Piše: Er. M./Klix.ba
2.10.2016. u 20:19
168
54
Čengić: Ovo su najneregularniji izbori u BiH od kraja rata
168
Čengić: Ovo su najneregularniji izbori u BiH od kraja rata
Irfan Čengić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon što su zatvorena biračka mjesta u BiH generalni sekretar SDP-a BiH Irfan Čengić izjavio je kako su ovogodišnji lokalni izbori najneregularniji izbori koji su organizovani u našoj zemlji poslije rata.
Čengić je kazao kako nepravilnosti koje su uočene na ovogodišnjim lokalnim izborima u BiH pokazuju da je nužno mijenjati Izborni zakon BiH kako bi konačno odlučivali birači, a ne glasači.

"Uprkos svemu ovome informacije koje dolaze s terena za SDP BiH su pozitivne i pokazuju da ćemo imati veći broj osvojenih glasova nego na prošlim izborima", rekao je Čengić.

Ističe kako su izbori obilježeni sa nizom malverzacija i nepravilnosti te da su ovo najneregularniji izbori koji su organizovani u našoj zemlji poslije rata.

"Situacija u Stocu je vrh ledenog brijega s izbornim prevarama. Imali smo tašne s novcem koje su se donosile u Zenici. Kupovina glasova u Starom Gradu, smjena biračkih odbora u Centru, 3.000 ljudi koji je u Skelanima prošlo granicu da bi glasalo u BiH i masovno fotografisanje listića što govori o kupovini glasova", kazao je Čengić.

On je rekao kako ne može iznositi nikakve konkretne informacije u vezi sa rezultatima izbora, te da će detaljnije informacije SDP BiH iznijeti naknadno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: