Facebook prepucavanja
746

Čengić, Mašić i Mijatović: Čestitamo sklapanje braka SDA i HDZ-a

Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Članovi Socijaldemokratske partije BiH na privatnom druženju u Konjicu sjetili su se kolega iz Stranke demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice BiH, te njihov jučerašnji sastanak nazvali "sklapanjem braka".

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović sastali su se u petak u Mostaru, zajedno sa svojim delegacijama, kako bi razgovarali o budućem djelovanju i saradnji ove dvije političke stranke u našoj zemlji.

Oni su nakon sastanka, između ostalog, poručili da su "SDA i HDZ su partneri i stub napretka u BiH".

Visokorangirani kadrovi SDP-a poput generalnog sekretara Irfana Čengića, političkog direktora Damira Mašića i potpredsjednika Glavnog odbora SDP-a Vojina Mijatovića tokom privatnog druženja u Konjicu, odlučili su putem društvene mreže, uz svoju fotografiju, prokomentarisati spomenuti sastanak u Mostaru.

"Iz Hercegovine želimo da čestitamo sretno sklapanje braka SDA-u i HDZ-u, od mladih nadobudnih ljevičara. Sretno Mladencima!!!", napisali su na Facebooku.

Vojin Mijatović je prije toga kazao da ljubavni trougao SNSD-SDA-HDZ predstavlja jedinu i istinsku ljubav u zemlji.

"A kad ima toliko ljubavi može se progutati i negiranje države i nekonstitutivnost srba u FBiH i nelegitimnost Željka Komšića i naoružavanje MUP-a RS i ratna proslost Šefika Džaferovića i zastava RS-a u Predsjedništvu i još mogu nabrajati do ujutru. Nema toga što ljubav ne može pobijediti. Živjela ljubav i narode pred sljedeće izbore ponovo udaramo jedni na druge. Ali sačekajmo malo jer neke ljubavi znaju biti i tužne", napisao je Mijatović.

U društvu Mijatovića, Mašića i Čengića bio je i ovogodišnji kandidat SDP-a za Parlament FBiH Adnan Šteta.