{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čelnici Sarajeva i Friedrichshafena razgovarali o budućoj saradnji u privredi i turizmu

29.9.2015. u 16:18
0
0
Čelnici Sarajeva i Friedrichshafena razgovarali o budućoj saradnji u privredi i turizmu
0
Zamjenik gradonačelnika Sarajeva dr. Ranko Čović sa saradnicima primio je danas višečlanu delegaciju njemačkog grada Friedrichshafena, s kojim je Sarajevo u pobratimskim vezama već 43 godine.
Delegaciju ovog njemačkog prijateljskog grada čine: zamjenik gradonačelnika Friedrichshafena dr. Wolfgang Sigg, predsjedavajući Udruženja „Pro Sarajevo“ Bernd Fuchs i grupa od 17 građana i građanki.

Prijemu su prisustvovali i gradski vijećnici Sarajeva Miroslav Živanović i Branislava Rakonjac.

Dužnosnici Sarajeva i Friedrichshafena razgovarali su o nastavku saradnje u oblasti kulture i obrazovanja, ali i intenziviranju budućih odnosa preko sajamskih manifestacija i turizma, a posebno privrede.

"Trenutak je da potražimo nove modalitete privredne saradnje, i to u oblasti malih i srednjih preduzeća", istaknuo je dr. Čović, koji se ovom prilikom zahvalio na sredstvima koje su Grad Friedrichshafen i Udruženje 'Pro Sarajevo' prošle godine donirali za sanaciju posljedica prirodne nesreće izazvane poplavama i klizištima na području općine Vogošća.

Zamjenik gradonačelnika ovog njemačkog grada dr. Wolfgang Sigg rekao je da je do sada oko hiljadu građana i građanki Sarajeva i Friedrichshafena, u sklopu različitih razmjena, posjetilo ova dva grada.

"Ovu uspješnu priču trebamo nastaviti i ubuduće raditi na tome da se mladi što više posjećuju i surađuju u oblasti kulture, obrazovanja i sporta".

Nakon prijema, delegacija Friedrichshafena je obišla Vijećnicu, gdje su je domaćini upoznali sa historijom i 18.-godišnjom obnovom ovog najreprezentativnijeg objekta grada Sarajeva iz austrougarskog perioda.

Drugog dana boravka u Sarajevu, u srijedu u 9 sati, delegacija iz Friedrichshafena posjetit će Dom zdravlja "Omer Maslić", u čiju su obnovu i opremanje Uprava i građani Friedrichshafena uložili 800.000 eura, a u 10.00 sati sastat će se sa čelnicima Općine Novo Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: